Cinema Village

Cinema Village byggdes 1963 och var då ett verkligt modernt inslag i New Yorks biografutbud. Biografen byggdes i det som ursprungligen varit en gammal brandstation med anor från tidigt 1900-tal. Här har man valt att behålla biografens äldre prägeln under väldigt lång tid. Detta har både berott på det nischade utbud av filmer man visat, men också på grund av ekonomin. Många biografer klarade inte av den svåra tid då videofilmen lanserades i hemmen. Detta innebar att man inte längre behövde gå på bio för att se om favoritfilmer som redan haft premiär. 

Cinema Village klarade dock krisen genom att använda den nischade retrostil man nu var känd för. Det blev också en möjlighet att hitta andra vägar att nå publiken. Indie filmer, filmfestivaler och ett fokus på asiatisk film tog Cinema Village till en högre nivå. Innan den asiatiska filmindustrin hade hittat ett sätt att sprida film till en större publik visades många filmer här. Hong Kong baserade filmer blev den möjlighet Cinema Village behövde för att leva vidare in på 2000-talet.

Med hjälp av trogna kunder och goda investeringar har man fräschat upp biografen. Det som också utökats är antalet filmdukar och de filmformat som man kan visa på dem. Man har fortfarande ett fokus på att visa ett annat utbud av film än konventionella biografer, men de tekniska förutsättningarna finns för att visa alla typer av filmer. 

Till skillnad från en del äldre biografer och kulturbyggnader i New York har man valt att hålla en diskret framtoning och inte ha några överdådiga detaljer. Biografen ska upplevas som tidsenlig mot sitt ursprung. 

Nyare filmer visas, men främst är det mindre kända produktioner och även film som inte är engelskspråkig. Biografen hittar man på 22 East 12th street i Greenwich Village. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan