Pasticceria Rocco

Ett italienskt, familjeägt café som ligger på 243 Bleecker Street i New York. Cafét har varit familjeägt sedan 1974. Det är ett av de få fortfarande familjeägda caféerna som finns kvar i New York. Det hela började med att fiskarsonen Rocco åkte till New York för att finna sin dröm, han började jobba som diskare på ett bageri. Ägaren till detta bageri såg hans potential och lärde honom sedan allt han kunde om att mästra den italienska bakverkskonsten. Han kom senare att bli chef för just detta café och alltså här börja sin karriär i matbranschen. Han höll kvar i de gamla folkkära recepten och tog samtidigt in lite nya influenser från Italien och så vips - detta var början till det familjeföretag som idag producerar de godaste italienska verken i New York City.

Deras bakelser bakas varje dag med de finaste ingredienserna och efter gamla familjeägda recept. Speciellt kända är de världen över för sina Cannoli - rörformad deg som friteras och fylls på begäran med läckerheter - och sina traditionella italienska bakelser. 

På deras meny idag finns inte bara Cannoli, utan även cheescake, pajer, frukostar i äkta fransk anda med croissant. De har dessutom "take out," så är du stressad men ändå vill avnjuta en god fransk delikatess i New York, ja men ta då en sväng förbi och få med dig något sött på vägen till dagens alla måsten. 

Öppettider: mån-tors, sön 07.30 - 00.00, fre 07.30 - 01.00, lör 07.30 - 01.30

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan