Martha's Country Bakery

1972 öppnade det första bageriet i Hell's kitchen-området i New York och blev direkt en hit tack vare sina klassiska, amerikanska bakverk som tagna direkt ur en gammal film. Efter den stora hiten bestämde ägarna sig för att flytta och i slutet av 80-talet flyttade bageriet till 34-08 31st avenue och lade då även till nyare amerikanska recept så som äppelpaj och buttercream cupcakes på menyn. 

De erbjuder 15 olika bakelser, bl.a red velvet cheescakes, brödpajer och caramelcrumbcookies. Det finns även 10 färska fruktpajer på menyn, allt från äppel- till persikopaj, och även den populära pajen medbärblandningen som fyllning. Bland dryckerna som serveras hittar du klassiskt kaffe, nyare cappuccinos och många olika tesorter. 

Inredning på bageriet är otroligt hemtrevligt med inslag av klassisk amerikansk stil i form av vintageskyltar, klockor och tavlor. Varmt tonade färger pryder väggarna där citatet "A balanced diet is a cookie in each hand." är uppsatt. Och det passar verkligen in på det mysiga stället, som är mer populärt än någonsin. Och just på grund av populariteten har antalet bagerier ökat. Martha's country bakery finns på tre ställen i New York, och jag kan lova att alla är välbesökta; Forrest Hills 70-30 Austin street, Astoria 36-21 Ditmars Blvd. och Bayside 41-06 Bell blvd.

Öppettider: mån-tors, sön 06.00 - 23.00, fre-lör 06.00 - 00.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan