Doughnut Plant

Historian bakom Doughnut Planet går ända tillbaka till 1910-talet, då Mark Israels farfar Herman började arbeta på ett bageri i Amerika. Han bakade sedan bröd åt armen under första världskriget. 1934 öppnade han sitt eget bageri i Burlington, North Carolina. Redan här fanns Doughnuts på menyn. Herman började experimentera med ingredienserna och kom ständigt på nya recept och idéer, däribland den första kakmixen under 1930-talet. Han har nu hunnit skaffa sig familj och sonen Marvin, får hjälpa till att glasera i det lilla bageriet. Bageriet läggs ner 1965 och strax därefter dör Herman. Marvin har redan då skaffat egen familj, däribland Mark. Mark flyttar år 1981 till New York där han öppnar Doughnut Plant med sin farfars recept.

Sedan öppningen av Doughnut Plant har det bara gått framåt för den idérika Mark, även han är fiffig nog att ständigt komma med nya kreationer till sitt bageri. År 2008 blev Marks och därmed världens första "Créme Brûlée Doughnut" signaturen för bageriet. Förutom denna extraordinära smak kommer Marks Doughnuts i fruktiga smaker som Passionsfrukt, Svartvinbär och Björnbär men även typiskt amerikanska jordnötssmör, choklad och nötkräm. Eller varför inte blanda svartvinbär och jordnötssmör till ett himmelskt kaos? Hans skapelser är uppskattade bland stadens invånare. Och är du ett Doughnut fan är det bara traska raka vägen dit på din vistelse i New York. Mark har nämligen inte bara fantastiska recept, på hans bageri görs dessutom allt från grunden. Inga fula trix här inte!

Öppettider: tis - sön 06.30 - 19.30

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan