Clinton St. Baking Company

2001 öppnade det gifta paret Neil Kleinberg och Dede Laham detta bageri med intentionen att göra de bästa bakade verken i New York, från färska råvaror och i små omgångar. Det började litet som med så många andra ställen, men här rullade bollen snabbt. Ryktet spred sig om Neils fantastiska omeletter, mackor och soppor. Och ryktet förde dit människor från gatan bredvid, från hela staden. Idag reser människor från Toronto och Tokyo för att äta här. De är speciellt kända för sina bruncher, då serveras Neils blåbärspannkakor som två gånger blivit utsedda till de bästa i New York av New York Magazine. Men här serveras även middag efter att mörkret fallit över staden, med enastående menyer. Och missar du den där berömda blåbärspannkakan vid brunchen, oroa dig inte, den serveras även på kvällarna.

Neil Kleinberg är en veteran inom matbranschen. Han är uppväxt med mat omkring sig, dök in i branschen och återöppnade den berömda skaldjursrestaurangen Lundy's när han var 22 år gammal i Brooklyn. Hans matlagning är känd i New York och han har uppträtt flera gånger i Martha Stewart Living med sina delikatesser.

DeDe Laham däremot började sin karriär på Seventeen magazine, där hon länge arbetade inom hälsa, träning och relationer. Hennes intresse för god mat och fina restauranger har alltid legat i bakgrunden. Hon har även arbetat som frilans journalist och är delskribent i kokboken med samma namn som parets bageri. Boken blev 2012 utnämnd till den bästa i New York av NY Times. 

Öppettider: mån-fre 08.00 - 16.00, mån-lör 18.00 - 23.00, lör 09.00 - 16.00, sön 09.00 - 18.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan